Alle tips voor BvB op een rij

 1. Het regelen van de randvoorwaarden.
  1. Hotel
  2. Betaalpas voor eten/drinken
  3. Belangrijke data
 2. Goedkoop een wedstrijd van Borrusia Dortmund bezoeken
 3. Aanvang voor de wedstrijd
  1. Bezoek een pub
  2. Eet een hap
  3. Stadionbezoek
 4. Na de wedstrijd

#1. Het regelen van de randvoorwaarden

Als je een wedstrijd gaat bezoeken, wil je natuurlijk zorgeloos op pad. Zorg er voor dat je dingen die je vooraf kunt regelen, geregeld hebt. Zo zorg je er voor dat je zorgeloos op pad kunt gaan. Denk hierbij vooral aan aspecten zoals vakantieperiodes, het regelen van een verblijf, vliegtickets en het regelen van een betaalpas om te kunnen betalen in het Signal Idunna Park.

1.1 Hotels

Alle thuiswedstrijden zijn bijna vrijwel allemaal uitverkocht. Dit komt mede door de trouwe aanhang van Borussia Dortmund, maar ook steeds meer toeristen bezoeken een wedstrijd van deze club. Door deze trend is er steeds meer vraag naar slaapplekken in de stad.R Zodra je tickets hebt bemachtigd, raden wij aan om direct een hotel te boeken voor een nacht. Rondom het stadion zijn een aantal hotels waar je kunt overnachten. Voor €70,00 euro ben je al voorzien van een hotelkamer.

1.2 Betaalpas voor eten/drinken

De meeste Nederlandse Eredivisie club gebruiken het al, de club betaalpas. In het stadion kun je bij de balie of bij een opvallend iemand (een persoon in het geel met een Borussia Dortmund vlaggetje) een betaalpas kopen en tegoed opzetten. Vervolgens kun je met deze pas drinken of eten aanschaffen in het stadion.

1.3 Belangrijke data

Je gaat naar een ander land, dus daar zijn ook andere culturen, vakanties of feestdagen. Het kan nooit kwaad om even te kijken of er een speciale feestdag / vakantie is op de speeldag of weekend. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Het kan zo maar zijn dat er een ander groot evenement in de stad is, dan kun je hier rekening mee houden.

#2 Goedkoop een wedstrijd van Borussia Dortmund bezoeken

Er hangt natuurlijk een prijskaartje aan. Vaak ben je al €40,00 euro kwijt voor een ticket van Dortmund. Daarnaast moet je er nog naar Dortmund reizen en wil je natuurlijk nog iets drinken en eten. Hieronder hebben wij een aantal tips zodat je de kosten zo laag mogelijk houdt!

2.1 Ga met de auto naar Dortmund.

Het goedkoopste vervoermiddel is met de auto, dus dat willen we je als tip meegeven. Vooral als je met meerdere mensen naar Dortmund afreist, kun je de benzine kosten delen. Daarnaast kun je eventueel in de Nederlandse Facebook groep vragen of je mee / samen kunt reizen met een andere fan.

2.2 Bezoek een beker wedstrijd

Bij doordeweekse beker wedstrijden liggen de prijzen vaak lager. Daardoor is het misschien aantrekkelijker om een wedstrijd te bezoeken. Kijk daarnaast ook altijd even naar de kaarten voor de Duitse Supercup. Dit is een wedstrijd die begin van het seizoen (augustus) wordt gespeeld en die je kunt vergelijken met de Johan Cruijff Schaal. De kampioen van de Bundesliga speelt dan tegen de winnaar van de DFB-Pokal.

2.3 Koop een kaartje op het laatste moment

ViaGogo is een wederverkoper van tickets en hanteert prijzen op basis van vraag en aanbod. Is er veel vraag naar tickets voor een bepaalde wedstrijd dan zullen de tickets duurder zijn. Als er in dezelfde week nog kaarten over zijn via deze website dan liggen de prijzen waarschijnlijk een stuk lager. Puur om geen verlies te lijden op de kaarten.

#3 Aanvang voor de wedstrijd

Zoals in het blog met de negen redenen waarom je een wedstrijd van Borussia Dortmund moet bezoeken ook al gemeld wordt, is dat Duitsers er een voetbal wedstrijd zien als een dagje uit. Wij raden dus ook aan om drie uur van te voren aanwezig te zijn in Dortmund. Je kunt dan makkelijker een parkeerplek vinden en je kunt op je gemak genieten van de Duitse sfeer. Je kunt voor de wedstrijd bijvoorbeeld een kroeg bezoeken, rondhangen om het gezellige stadion of een kijkje nemen in de fanshop.

3.1 Bezoek een pub / kroeg

Wil je de Duitse voetbalsfeer optimaal ervaren en tussen de echte supporters van Dortmund zitten? Bezoek dan een pub vooraf aan de wedstrijd. In dit blog hebben wij de beste en gezelligste kroegen voor jou genoteerd!

 

Wil je een wedstrijd bezoeken van Borussia Dortmund? Lees hier alles om tickets te kunnen bemachtigen!

Ga je met de auto, trein of vliegtuig naar Borussia Dortmund? Op deze pagina geven wij verschillende reisopties.

Je auto parkeren bij een druk bezochte wedstrijd van Borussia Dortmund? Wij hebben de beste parkeerplekken voor je opgesomd.