Parkeren bij Borussia Dortmund

Per wedstrijd komen er ongeveer 80.000 mensen naar het stadion van Borussia Dortmund. Wanneer je een wedstrijd van Borussia Dortmund bezoekt, wil je natuurlijk niet urenlang rondrijden om een geschikte parkeerplek te vinden. Wij raden aan om 2 á 3 uur voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn in Dortmund. Ten eerste kun je volop genieten van de Duitse voetbalsfeer en ten tweede is de kans op een parkeerplek veel groter. Op deze pagina brengen wij de beste, veiligste en handigste parkeerplekken voor je in kaart. Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen? Laat dan een reactie achter onderaan deze pagina.

#1. Parkeergarages bij omgelegen hotels

Indien je vroeg naar het stadion gaat (ongeveer 3 uur voor aanvangstijd van de wedstrijd in Dortmund) kun je proberen om de auto in de parkeergarages te parkeren van omgelegen hotels. Het voordeel hiervan is dat je binnen 5 minuten lopen bij het Signal Idunna Park bent en er cameratoezicht is. Nadeel van deze parkeerplek is dat de parkeerplekken redelijk schaars zijn en je ongeveer €15,00 betaald voor een dag parkeren. Wil je na de wedstrijd direct weg, dan is er de kans dat je in de even in de file komt. Als je na de wedstrijd een tijdje wacht in het stadion en de drukte ontloopt, kom je redelijk snel weg. Je bent in een mum van tijd weer op de snelweg. Persoonlijk hebben wij hier al een aantal keren geparkeerd wat ons erg is bevallen. Klik hier voor een routebeschrijving naar omgelegen hotels of zoek Lindemannstrabe 88, 44137 Dortmund op in de navigatie. Wat ook fijn is dat je gebruik kan maken van het toilet en een biertje kan bestellen in het hotel. Wil je direct naar het stadion? Gebruik de loopbrug en je ziet het stadion al van grote afstand!

#2. Parkeren bij TU Dortmund Universiteit

Borussia Dortmund laat bussen lopen vanaf de Dortmund Universiteit naar het Signal Idunna Park stadion. Voor €2,00 kun je de auto parkeren en kun je gratis met de shuttelbus naar het stadion. De universiteit ligt ongeveer 10 minuten rijden van het Signal Idunna Park. Een aantal uur voor de wedstrijd begint de shuttlebus al te lopen naar het stadion. Je kunt hier de routebeschrijving naar de TU Dortmund Universiteit vinden of zoek Otto-Hahn-Straße, Dortmund op in het navigatiesysteem.

#3. Parkeerplekken bij Westfalenhallen (rondom het Signal Idunna Park)

Rondom het stadion zijn er ongeveer 10.000 parkeerplekken beschikbaar. De parkeerplekken liggen pal naast het stadion en daardoor loop je wel het risico dat je voor of na aanvang van de wedstrijd in de file komt. Het kost vaak niet meer dan 7 euro per dag. In sommige hallen, zoals in Westfalenhalle C2, is de dagprijs slechts 5 euro voor auto’s en 12 euro voor bussen. Klik hier voor een routebeschrijving naar Westfalenhalle C2 of zoek het adres Westfalenhallen C2, Strobelallee 45, 44139 Dortmund op je navigatieVoor een gehele overzicht van de Westfalenhalle kun je hier vinden.

#4. Parkeren bij Park and Ride (P&R).

Zodra je een ticket voor een voetbalwedstrijd in bezit hebt, kun je voor en na aanvang van een wedstrijd gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. Je kunt ervoor kiezen om de auto bij een tram of metro station te stationeren, zodat je vervolgens met het openbaar vervoer naar het Signal Idunna park kunt reizen. Alle park and ride parkeerplaatsen kun je in de volgende link vinden.

Een park and ride plek die wij kunnen aanbevelen is P&R is park and ride Dortmund Hafen. Neem vanaf Hafen vervolgens de tram naar Dortmund HBF (centraal station van Dortmund). Vervolgens neem je de tram naar het stadion Signal Idunna Park. Waarschijnlijk zijn er al honderden supporters meer op het centraal station, dus kun je de geel/zwarte massa volgen naar het stadion. De totale rit duurt ongeveer 20 – 30 minuten. Voor de actuele vertrektijden kun je Google Maps raadplegen. Voer het adres in van de Park and Ride en de bestemming Signal Idunna Park in. Vervolgens klik je op ‘OV’ en je krijgt de snelste en beste manieren om via het openbaar vervoer bij het stadion te komen.

Wil je een wedstrijd bezoeken van Borussia Dortmund? Lees hier alles om tickets te kunnen bemachtigen!

Ga je met de auto, trein of vliegtuig naar Borussia Dortmund? Op deze pagina geven wij verschillende reisopties.

Wist je dat je gratis gebruik kan maken van het OV voor en na de wedstrijd van Borussia Dortmund? Bekijk hier alle tips.

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Reageer!