Bayern München

De voetbalclub uit München is opgericht in 1900 en speelt sinds seizoen 65/66 in de Bundesliga. De thuisbasis, De Allianz Arena, biedt plaats voor 75.024 mensen en is daarmee het twee na grootste voetbalstadion van Duitsland. De roodhemden hebben 29 keer de titel veroverd, waardoor ze recordhouder zijn.

Wanneer je een voetbalwedstrijd bezoekt van Bayern Munchen merk je dat het een van de grootste voetbalclubs is van Europa. Legendes zoals Arjen Robben zijn bij deze club groot gebracht. Wil jij ook eens een voetbalwedstrijd van Bayern München ervaren? Lees dan het onderstaande blog om aan de beste en goedkoopste kaarten te komen!

Met de auto richting Bayern München? Lees hier waar je het beste en veiligst kunt parkeren!

Er zijn meerdere mogelijkheden om te reizen naar Bayern München, lees hier de opties.

Zelf tickets kopen voor Bayern Munchen 2019/2020!

Via de reguliere weg tickets kopen voor een thuiswedstrijd van Bayern München, het lijkt veel makkelijker dan gedacht. De website staat in een vreemde taal en je weet niet waar je moet beginnen. Wij hebben onlangs zelf kaarten weten te bemachtigen via de reguliere weg van Bayern München en delen graag hoe wij dit hebben gedaan. Op deze pagina vind je dus een stappenplan hoe je kaarten kunt bemachtigen via de webshop van Bayern München. Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons dan weten!

#1 Wat je vooraf moet weten als je kaarten gaat kopen bij Bayern München

1.1 Vrije verkoop: 13.500 kaarten

 • Bij elke thuiswedstrijd gaan er 13.500 van de 75.000 de vrije verkoop in. Dit betekent dus dat 18% van alle tickets vrije verkoop is. Uit ervaring weten we dat deze kaarten binnen no-time zijn uitverkocht.

1.2 Kies een geschikte wedstrijd uit en controleer wanneer de vrije verkoop van start gaat.

 • Zoals hierboven ook al wordt beschreven, zijn de kaarten voor de vrije verkoop binnen no-time uitverkocht. Het is dus van belang dat je van te voren kijkt wanneer een vrije verkoop (vaak voor aanvang van het seizoen) van start gaat voor een bepaalde wedstrijd.

1.3 Tickets van seizoenkaarthouders

 • De club is vooruitstrevend en heeft de FC Bayern Munchen Ticket Exchange in leven gebracht. Dit betekent dat seizoenskaarthouders en mensen met een dagticket hun kaart kunnen aanbieden zodra ze een wedstrijd niet kunnen bezoeken. Het voordeel hiervan is dat de bezoekers tickets kunnen kopen voor een ‘normale’ prijs. Het is een mogelijkheid om voor een normale prijs aan tickets te komen. Het enige nadeel is dat er een fee wordt doorberekend van 15%. Als een kaartje voor een wedstrijd €40,00 euro kost, zal je daadwerkelijk €46,00 euro betalen voor een kaartje en ben je zeker dat je niet wordt opgelicht (bijv via marktplaats of ander wederverkoper websites). Kijk een aantal weken voor aanvang van de wedstrijd op deze pagina.

1.4 Een creditcard is vereist

 • Helaas kun je bij Bayern München alleen met een creditcard betalen. Heb je geen credit-card? Vraag dan aan iemand of je deze mag lenen. Daarnaast kun je altijd via iDeal tickets kopen bij de website: viagogo. Het nadeel van deze website is dat je veel meer betaald (vaak twee keer zoveel) dan rechtstreeks bij Bayern München.

1.5 De prijzen van een kaartje van Bayern München in de Allianz Arena

 • Een kaartje voor een Bundesliga wedstrijd van Bayern München kost €15,00 tot €70,00 euro. De goedkoopste kaarten van €15,00 zijn staanplaatsen en worden vaak niet aangeboden in de vrije verkoop. Hou er dus rekening mee dat een kaartje ongeveer €35,00 tot €70,00 zal kosten als je een ticket koopt via het ticketsysteem van Bayern München. Let op dat je soms ook geen keuze hebt, omdat de vraag naar kaarten enorm is.

Exacte prijzen van Bayern München voor Bundesliga en Champions Leagues

Categorie Bundesliga Champions League
1 €70,00 €100,00
2 €80,00 €80,00
3 €45,00 €60,00
4 €35,00 €50,00
5 €15,00 €30,00

 

1.6 (Tweedehands) Bayern Munchen kaarten bestellen ViaGogo

 • ViaGogo is een website die tickets aanbiedt voor alle wedstrijden van Bayern Munchen. Denk hierbij aan wedstrijden van de Bundesliga, Champions league, DFB Pokal, Supercup en Audi Cup. Echter is het een wederverkoper partij en betaal je veel meer dan de oorspronkelijke prijs. Wij raden deze website pas aan wanneer een wedstrijd uitverkocht is en je veel geld wilt betalen voor een wedstrijdkaart. Let op: Een kaartje is gemiddeld €40 euro duurder bij ViaGogo maar dan ben je wel zeker van een ticket. Uitvak kaarten zijn relatief goedkoper, alleen dan zit je wel in het uitvak.

1.7 Bedenk van tevoren hoe je wilt reizen naar München

Heb je al nagedacht hoe je wilt reizen naar München? Het is belangrijk dat je hier eerst over nadenkt. Als je met het vliegtuig wilt moet je vaak denken aan vliegtickets, hotelovernachting en transfer naar het stadion. Ditzelfde geldt als je met de trein of auto gaat. Gelukkig hebben wij hier overzichtelijke pagina voor gemaakt.

1.8 In het Allianz Stadion alleen consumpties halen met een pas.

In de thuishaven van Bayern Munchen is het niet mogelijk om consumpties te betalen met pin of contant geld. Je kunt enkel betalen met een Arena Card die in of rondom het stadion aangeschaft kan worden. Je dient minimaal €5,00 op de pas te zetten. Ken je iemand die al eens een wedstrijd heeft bezocht van Bayern München? Vraag eventueel of je zijn pasje kan lenen.

 

#2 Binnen 5 stappen kaarten voor een wedstrijd van Bayern München bemachtigen

2.1 Account aanmaken op de website van Bayern München

 • Ga naar de website van Bayern Munchen en maak een account aan zodat je alle gegevens al kunt invullen voordat je kaarten gaat bestellen. Dit is handig omdat je op het moment van bestellen geen zorgen hoeft te maken of de gegevens goed staan. Daarnaast worden alle bestellingen opgeslagen in het account. Zodra je op de website bent klik je op ‘register now’ of ‘jetzt registrieren’. Je kunt op de rechtsboven in verschillende talen kiezen voor de website. Let erop dat het wachtwoord aan de volgende voorwaarden voldoet. Zorg ervoor dat je de algemene voorwaarden accepteert. Zodra je een account hebt aangemaakt krijg je een e-mail om je account te activeren.
   • 8 Karakters
   • 1 Nummer
   • 1 Speciaal teken
   • 1 Hoofdletter teken
   • Voorbeeld: Duitsland1!

2.2 Ga naar de pagina en de wedstrijd waar je tickets voor wilt bestellen

 • Vaak kun je voor aanvang van het seizoen al inschrijven voor de thuiswedstrijden van Bayern München. Bayern München hanteert namelijk een loterij systeem. Hoe meer mensen zich hebben ingeschreven voor een wedstrijd, hoe moeilijker het zal zijn om aan tickets te komen. Daarnaast is het goed om te weten dat mensen met een lidmaatschap (kost €60 euro per jaar)  voorrang krijgen bij de ticketverloting. Vaak zal je aan het begin van het seizoen meer geluk hebben om eens een wedstrijd te bezoeken, omdat de kans groter is dat fans nog op vakantie zijn. Bekijk hier het speelschema van Bayern Munchen.

2.3  Je kunt alleen met credit-card betalen

Zodra jij je in wilt schrijven voor een wedstrijd, moet je direct je creditcard gegevens afgeven zodat Bayern München weet dat je concrete interesse hebt en geen meerdere accounts aanmaakt voor één credit-card. Zodra je de gegevens volledig hebt ingevuld zal je een orderbevestiging krijgen via de e-mail.

2.4 Tenminste zes weken voor aanvang van de thuiswedstrijd krijg je een bericht

Minstens zes weken voor aanvang van de thuiswedstrijd krijg je een bericht met daarin een melding of je de wedstrijd kunt bezoeken of niet. Wij raden aan om altijd om je in te schrijven voor meerdere wedstrijden, want de kans is redelijk klein dat je aan kaarten komt.

2.5 Tips om meer kans te maken voor een kaartje

 • Zoals hierboven ook al wordt beschreven, raden wij je aan om je in te schrijven voor meerdere wedstrijden en eventueel met meerdere accounts en creditcards. Je kunt maximaal 4 kaarten kopen per account voor een thuiswedstrijd. Bezoek de Duitse website, want daar staat meer informatie weergegeven dan op de Engelse site. Sommige nieuwsberichten over tickets worden niet vertaald. Zo kun je beter inspelen op bepaalde momenten. Wederverkopers hebben vaak kaarten op voorraad, maar hanteren daar veel hogere prijzen voor. Wil je heel graag een wedstrijd bezoeken maar heb je geen kaart weten te bemachtigen via de reguliere weg? Kijk dan eens op viagogo.nl. Uit ervaring weten we dat bepaalde tickets vlak voor een wedstrijddag voor normale prijzen worden verkocht via deze site, want anders maken ze verlies. Goede manier op last-minute goedkope kaarten te krijgen!

#3 Samenvattend verhaal om kaarten te kopen bij Bayern Munchen

Conclusie van het hele verhaal is dat je veel moeite moet doen om kaarten te kopen via de reguliere weg. Daarnaast moet je veel geluk hebben dat je wordt uitgeloot. Daarnaast moet je goed onthouden dat de vrije verkoop heel vaak niet open gaat voor niet-leden, omdat Bayern München een grote fanbase heeft met betaalde leden die voorkeur krijgen. Wij hopen dat je met behulp van dit stappenplan meer kans maakt om kaarten te kopen via de reguliere weg. Heb je tickets weten te bemachtigen? Laat het dan ons weten in de comments.

De laatste blogs over Bayern München