Parkeren bij Bayern München

Het parkeren bij Bayern Munchen op wedstrijddagen is redelijk goed geregeld, dat moet ook wel als je gemiddeld 75.000 gasten ontvangt per wedstrijd. Je wilt natuurlijk niet nog op zoek zijn naar een parkeerplek zodra de wedstrijd bijna begint.  Er zijn diverse parkeerplaatsen waar jij je auto kan parkeren. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

#1 Parkeren bij de Allianz Arena

Onder het stadion beschikt de Allianz Arena over 9.800 parkeerplaatsen. Deze grote parkeerplaats gaat twee en een half uur voor aanvang de wedstrijd open. Omdat er doorgaans veel gasten een wedstrijd bezoeken, wordt er aangeraden om vroeg te vertrekken van huis. De volgende Google Maps pagina kun je volgen om bij de parkeerplaatsen te komen. Zodra je op de snelweg A9 rijdt moet je afrit 73 pakken om bij de parkeerplaatsen te komen. Het spreekt voor zich, volg de mensenmassa en je komt er vanzelf. Bekijk alle ingangen en parkeerplaatsen bij Bayern München.

Het is goed om te weten dat de parkeerticket €10,00 euro kost en je alleen kunt betalen met de zogenaamde Alianz Arena card. De betaling vindt plaats zodra je de parkeerplaats weer wilt verlaten. Dus als je voor aanvang van de wedstrijd niet beschikt over een Alianz Arena card, kun je deze aanschaffen in het stadion en vervolgens de kaart opwaarderen met €10,00. Let wel op dat het soms één a twee uur kan duren voordat je uit de parkeergarage bent, omdat veel auto’s de parkeerplaats moeten verlaten. Daarom wordt aangeraden om nog even te wachten in het stadion nadat de wedstrijd is afgelopen.

#2 Gratis parkeren in München

Er zijn diverse gratis parkeerplaatsen in München, alleen het nadeel is dat je auto niet wordt bewaakt en je er veel langer over doet om bij het stadion te komen. Op de volgende pagina staan alle gratis parkeerplaatsen van München weergegeven. Echter raden wij aan om te parkeren bij het stadion.

#3 Parkeren bij je accommodatie

Veel bezoekers combineren een bezoek bij een wedstrijd van Bayern München met een overnachting. Je kunt daardoor ruim voor de wedstrijd al in München zijn en weet je zeker dat je op tijd bent. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om de stad te verkennen. Daarnaast is het ook handig voor je auto. Vaak kun je bij de accommodatie parkeren en kun je overwegen om met het openbaar vervoer wilt reizen, zodat je voor en na de wedstrijd een biertje kan drinken.

Wil je niet te veel betalen voor een ticket van Bayern München? Kijk dan hier verder zodat je zeker weet dat je de beste kaarten krijgt!

Hoe reis jij naar Munchen? Wij hebben alle handigste en goedkoopste opties voor je op een rijtje gezet!