Schalke 04

Schalke 04 is de voetbalclub uit Gelsenkirchen die al 51 jaar actief is in de Bundesliga. Gelsenkirchen is een stad in de Duitse deelstad Noordrijn-Westfalen. De thuisbasis van Schalke 04, de Veltins Arena, biedt plaats aan 62.271 bezoekers en is daarmee de vier na grootste stadion van Duitsland. De afgelopen jaren heeft Schalke 04 zich in de subtop gevestigd van Duitsland. Op deze pagina nemen wij je mee hoe je kaarten kunt bemachtigen voor Schalke 04.

Met de auto naar Schalke 04? Bekijk hier alle parkeerplekken zodat je niet voor verrassingen komt staan!

Ga je met de auto, trein of vliegtuig naar Borussia Dortmund? Op deze pagina geven wij verschillende reisopties.

Tickets kopen voor Schalke 04

Wil je ook eens een wedstrijd van Schalke 04 bezoeken maar weet je niet hoe je aan kaarten kunt komen? Dan ben je op deze pagina op de juiste plek. We nemen je op deze pagina mee met de stappen die je moet zetten om tickets te kunnen kopen. Heb je na het lezen van deze pagina nog steeds vragen? Laat het ons gerust weten en dan zullen we kijken of we je hier kosteloos mee kunnen helpen.

#1 Belangrijke informatie dat je vooraf moet weten

1.1 Capaciteit voor losse kaarten

Zoals hierboven al vermeld wordt, biedt de Veltins Arena voor 62.271 mensen plaats. Daarvan zijn ongeveer 45.000 gereserveerd voor seizoen kaart houders. De overige 17.000 gaan de vrije verkoop in.

1.2 Leden en niet – leden.

Zowel leden als niet leden kunnen zich aanmelden voor een wedstrijd om in aanmerking te komen voor een kaartje. Allereerst zal er geloot worden onder de leden, omdat zij hebben aangetoond dat ze trouwe supporters zijn. Indien er dan nog kaarten over zijn, worden die geloot onder de niet-leden. Vaak bij grotere wedstrijden zijn er al genoeg aanmeldingen onder de leden waardoor er niet geloot wordt onder de niet-leden. Je kunt het altijd proberen, want nooit geschoten is altijd mis!

1.3 Wedstrijden waar je sneller kans maakt op goedkoper kaarten

We merken dat de vrije verkoop van tickets voor DFP Pokal wedstrijden vaak stroever lopen dan die van de Bundesliga. Heb je het al een paar keer geprobeerd om goedkope kaarten te bestellen voor Schalke 04? Dan raden wij je aan om eens te kijken naar een DFP pokal wedstrijd, want die wedstrijden zijn vaak niet uitverkocht.

1.4 Prijs van een kaartje

Bij Schalke 04 betaal je voor de ‘slechtste’ plekken €26,00 euro. Voor de ’beste’ plekken betaal je €52,00 euro voor een kaartje. Staanplaatsen bij de Nord Kurve zijn de goedkoopste kaarten die in omloop zijn, maar die komen vaak niet in de vrije verkoop omdat hier de harde kern is gevestigd, zij betalen €15,50 voor een kaartje. Gemiddeld zal je zo’n €30,00 euro kwijt zijn voor een kaartje.

1.5 Plekken in het stadion

Op de Nordkurve is de harde kern van Schalke 04 gevestigd. Hoe dichter in de buurt bij de Nordkurve, hoe eerder de tickets worden verkocht. Daardoor zul je vaak zien dat op wederverkoper websites de kaarten aan de andere kant van Nordkurve worden aangeboden voor een goedkopere prijs. Je moet je afvragen of je dichtbij het sfeervak van Schalke 04 wilt zitten of niet, want dit kan zorgen voor een hele andere voetbalmiddag.

1.6 Het speelprogramma van Schalke 04

De website van Schalke 04 is niet gebruiksvriendelijk ontworpen, maar op deze link kun je het speelschema van Schalke 04 vindenOp de volgende pagina kom je op het portaal terecht waar je tickets kunt kopen.

1.7 Betaalmethoden via de webshop van Schalke 04

Je kunt op de website van Schalke 04 betalen met creditcard of PayPal. De meest gebruikte betaalmethode voor Duitse voetbalwedstrijden is creditcard.

#2 Kopen van tickets

2.1 Maak een account aan

We raden om allereerst een account aan te maken, zodat al je reserveringen en aankopen netjes in één overzicht worden beheerd. Je kunt een account aanmaken op deze link. Je kunt bovenin de website kiezen voor de Engelse talige versie van de website wanneer je die taal beter beheerst. Zorg ervoor dat je alle gegevens invult. Als er iets misgaat met je bestelling, dan kan Schalke 04 altijd contact met je opnemen. Hieronder een vertaling van alle gegevens die je dient in te vullen:

Vertalingen
Woord Gegevens
Vorname Voornaam
Nachname Achternaam
Deine e-mail adresse E-mail adres
Wiederhole deine e-mail adresse Nogmaals het e-mail adres
Den passwort Wachtwoord
Wiederhole den passwort Nogmaals het wachtwoord
Passwortstarke Wachtwoord sterkte, minimaal 8 tekens en één hoofdletter
Geburtsdatum Geboortedatum (dag, maand, jaar)
Schalke bonus Hoef je niet in te vullen.
Straße Straat
Nr Huisnummer
Adresszusatz Extra informatie over het adres
PLZ Postcode (bijv 1234AL)
Ort Woonplaats

2.2 Ga naar de ticketafdeling op de website

Op de volgende pagina kun je tickets bestellen via de webshop van Schalke 04. Wat je eerst misschien opvalt is dat bij sommige wedstrijden er staat ‘noch nicht terminiert’. Dit betekent dat deze wedstrijden nog niet zijn vastgesteld door de Duitse Bond, omdat bepaalde ploegen doordeweeks Europees voetbal spelen.

2.3 Kies een wedstrijd en plek

De meeste wedstrijden zijn in no-time uitverkocht, vooral de wedstrijden tegen grotere grootmachten zoals Borussia dortmund en Bayern Munchen. Maar je kunt altijd proberen tickets te bemachtigen voor iets minder grotere clubs zoals Augsburg en Fc Wolfsburg. De harde kern is gevestigd aan de Nordkurve (N1 tot en met N6). Deze is standaard uitverkocht, dus hier zal je geen tickets voor kunnen kopen via de webshop van Schalke 04. Je kunt dit natuurlijk wel proberen via wederverkopers zoals ViaGogo. We raden aan om een plek te kiezen dicht bij de Nordkurve, omdat je dan het meeste meekrijgt van de sfeer in het stadion. Het uitpubliek is gevestigd in de vakken V & W.

Zodra je op een vak hebt geklikt komen alle stoelen tevoorschijn. De plekken waar geen poppetje op staat is nog vrij. Door op de plek te klikken en het aantal stoelen te selecteren kun je een plek kiezen. Heb je definitief gekozen voor een plek? Dan kun je doorgaan door op de knop ‘zum warenkorb’ rechtsboven in het venster te klikken. Je plek is nu voor een half uur gereserveerd.

2.4 Bestelling afrekenen

Je krijgt vervolgens een overzicht te zien met de wedstrijd waar je tickets voor wilt kopen, de plek en het totaalbedrag. Indien je hier mee akkoord gaat kun je naar de volgende stap. Vervolgens krijg je drie betaalmethodes te zien. Wil je met creditcard betalen? Dan raden we aan om ‘american express’ te selecteren. Wil je met bankoverschrijving betalen? Dan is SEPA Lastschift de beste keuze. Vervolgens kun je de bestelling afrekenen en kun je de tickets uitprinten.

De laatste blogs over Schalke 04