Parkeren bij Schalke 04

Schalke 04, de Duitse voetbalclub uit Gelsenkirchen. Wanneer je met de auto naar Gelsenkirchen afreist wil je graag van te voren weten waar je de auto kunt parkeren. Op deze pagina hebben wij diverse parkeeropties opgesomd. Daarnaast hebben we rekening gehouden met dat de meeste bezoekers uit Nederland komen. Tenslotte gebruiken wij deze parkeerplekken zelf ook. Heb je vragen of opmerkingen over de parkeeropties in Gelsenkirchen? Laat het ons dan gerust weten.

#1. De auto parkeren bij een tramhalte en vervolgens kosteloos met de tram naar het Schalke 04 stadion.

Omdat er gemiddeld 60.000 toeschouwers per thuiswedstrijd afreizen naar de Veltins Arena heeft Schalke 04 een regeling getroffen met het openbaar vervoer. Op de wedstrijd dag van Schalke 04 kun je gratis met de tram reizen in de VRR regio. De VRR is de organisatie die voor het openbaar vervoer in Gelsenkirchen zorgt. Je kunt hier zien in welk gebied je op de wedstrijd dag gratis kan reizen:

De auto zou je kunnen parkeren bij het centraal stadion van Gelsenkirchen. Echter ligt het centraal stadion midden in de stad en is het niet logisch om de auto te parkeren als je vanaf Nederland komt. Echter komt het nog wel eens voor dat Hollanders voor deze optie kiezen, omdat je vanaf het centraal stadion met de trein naar het stadion kan reizen.

Daarnaast stappen veel mensen op bij het centraal stadion van Oberhausen. Bekijk hier het adres waar heen gereden kan worden (P & R dichtbij het station). Vervolgens kun je met de RE3 of S2 je reis vervolgen naar het centraal station van Gelsenkirchen. Vervolgens kun je van Gelsenkirchen naar het stadion van Schalke 04.

#2. De auto parkeren dicht bij de Veltins Arena

Rondom het stadion zijn 14.000 parkeerplaatsen beschikbaar voor bezoekers die de wedstrijd willen bekijken. Er zijn twee verschillende adressen die je kunt intikken in het navigatiesysteem. Als je plan van bent vroeg naar het stadion te reizen (3 a 4 uur voor aanvang bij het stadion) dan raden wij je aan om naar Adenauerallee 110, Gelsenkirchen te navigeren, hierdoor kom je bij de parkeerplaatsen A, B, C1, C2, C3 en Kinocenter.

Wil je iets verder van het stadion parkeren, dan raden wij aan om te navigeren naar Willy-Brandt-Allee 50, Gelsenkirchen. Hierdoor kom je bij de parkeerplaatsen D1, D2, D3, D4, E1 en E2.

#3. De auto parkeren bij hotels in Gelsenkirchen

Is de wedstrijd op een later tijdstip en overweeg je een overnachting in Gelsenkirchen? Dan heb je vaak één voordeel. Je kunt de auto parkeren bij het hotel en hoeft geen rekening te houden met alcoholistische versnaperingen. Precies naast het stadion ligt het hotel ‘Courtyard by Marriott Gelsenkirchen’ een vier sterren hotel die prima te betalen is voor één nacht. Het voordeel is dat je hier ook kunt parkeren. Het hotel ligt 10 minuten lopen van het Veltins Stadion.

Kaarten bemachtigen van Schalke 04? Kijk hier verder!

Hoe reis je af naar de wedstrijd? Kijk hier alle reisopties