Reizen naar Bayern München

De afstand tussen de Allianz Arena (thuisbasis van Bayern München) en de stad Utrecht is 800km. Door de flinke afstand kan je verschillende vervoersmiddelen overwegen om uiteindelijk bij het stadion aan te komen. Op deze pagina gaan we in op de verschillende vervoersmiddelen en mogelijkheden hoe je kunt reizen naar de voetbalclub uit München. Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons dan weten in de reacties onderaan deze pagina zodat wij je verder kunnen helpen!

#1 Met de auto naar Bayern München

Met de wagen naar de voetbalwedstrijd, dat doen de meeste Nederlandse bezoekers zodra ze een wedstrijd gaan bezoeken. Het voordeel is dat je met een auto flexibel bent en zelf kunt bepalen wanneer je weg kunt rijden. Met de auto doe je er gemiddeld 8 uur over, maar op de Duitse autobaan liggen de maximum snelheden veel hoger dan in die van Nederland, dus kun je er sneller over doen. Je kunt hier een routeplanner bekijken naar de Allianz Arena. Maar eigenlijk komt het er op neer dat je het beste A3 zo lang mogelijk volgt (Dusseldorf – Keulen – Frankfurt – Neurenberg) en vervolgens afslag 73 pakt om bij het stadion te komen. Eenmaal bij het stadion aangekomen te zijn, kun je redelijk eenvoudig parkeren (/parkeren), maar let er wel op dat er duizenden andere auto’s daar ook willen parkeren.

✅ Je bent flexibel en kan eenvoudig meerdere bezienswaardigheden bezoeken

✅ Je kan zelf bepalen wanneer je vertrekt

✅ Je kan de benzinekosten delen met vrienden of familie (€200 voor heen en terug)

❌  De reistijd is vergeleken met het vliegtuig langer

#2 Met het vliegtuig richting München

De tweede optie is om te vliegen naar vluchthaven München. Vervolgens wanneer je aangekomen bent in München kan je een taxi pakken naar het stadion, wat ongeveer 20 minuten in beslag zal nemen (circa 30km).  Een retourticket vanaf luchthaven Schiphol kost ongeveer €150 euro en dan vlieg je met Lufthansa. Voor je het weet ben je in München, want een vlucht vanaf Schiphol duurt anderhalf uur. Hier zijn de inchecktijden niet bij inbegrepen. Als je het openbaar vervoer wilt gebruiken naar het stadion vanaf luchthaven München, ben je ongeveer anderhalf uur onderweg. Dus als je vliegt naar vluchthaven München, raden wij aan om een taxi te huren.

✅ Je bent in no-time in München

✅ Je betaald in München geen parkeerkosten

❌ Als je met meerdere personen reist, ben je per persoon duurder uit als je met het vliegtuig reist

❌ Je bent minder flexibel dan met de auto, omdat je altijd een taxi dient te huren als je het stadion wilt bereiken.

#3 Met het openbaar vervoer naar Bayern München

Zoals hierboven ook al beschreven wordt, raden wij het minst aan om met het openbaar vervoer richting München te gaan. Je zal minimaal gemiddeld eerst 14 uur moeten reizen en vervolgens nog een taxi moeten regelen naar het stadion. Daarnaast is het ook prijzig ten opzichte van het vliegtuig en auto, namelijk gemiddeld €175,00 voor een enkeltje. Als je het gaat vergelijken met de auto en het vliegtuig, is dit eigenlijk geen optie.

❌  Dure kosten

❌  Langste reis stijd

❌ Moeilijk om thuis te komen na een wedstrijd

Wil je een wedstrijd bezoeken van Bayern München? Lees hier alles om tickets te kunnen bemachtigen!

Wist je dat Bayern Munchen een hele grote parkeerplaats onder de grond heeft gebouwd onder het stadion? Kijk hier alle parkeertips!